Koninkrijk der Leeuwen
= Leeuwen in Steen en Brons =

.

Lions at the Ming Tombs

Chinese Leeuw
Foto's: Lion's Pers Agentschap

Chinese Lion Leeuwen in steen zijn alom aanwezig in China. De leeuwen op de foto's op deze pagina zijn te zien bij de befaamde Ming Tombes in Beijing. De graftombes bevinden zich in een vallei ten zuiden van het Tianshou Gebergte, ongeveer 48 kilometer ten noordwesten van de stad. De tombes beslaan een gebied van maar liefst veertig vierkante kilometer.

Dertien van de zestien keizers van de Ming Dynastie liggen hier begraven. Wij leeuwen worden verondersteld deze dode mensen te beschermen tegen kwade invloeden van de draak en de tijger, die zich zouden bevinden aan weerszijden van de vallei.

Bezoekers van de graftombes kunnen over een 'geestelijk pad' wandelen, waarlangs grote stenen beelden van onder andere dieren staan opgesteld. Onder die dieren bevinden zich de leeuwen die op de foto's staan afgebeeld.

De bouw van de 'necropolis' met de Ming Tombes nam meer dan tweehonderd jaar in beslag en omvatte daarmee bijna de gehele Ming Dynastie. De eerste tombe werd gebouwd in het jaar 1409 en de laatste in 1644.

Terug naar de Leeuwen in Steen IndexVorige Pagina *

    * Vorig Hoofdstuk *
. Volgende Pagina *

Volgend Hoofdstuk *   
. Home *

© Copyright © Het Koninkrijk der Leeuwen / RLION / Lion's Pers Agentschap © Alle rechten voorbehouden ©