Koninkrijk der Leeuwen
= Leeuwen in Steen en Brons =

.

Leeuwen op Trafalgar Square

Trafalgar Square Leeuw
© - Foto: Lion's Pers Agentschap - ©

Mensen denken bij Trafalgar Square in Londen aan twee soorten dieren: duiven en leeuwen. Op het plein bevindt zich een monument dat is gebouwd ter ere van een menselijke zeeheld, admiraal Horatio Nelson, bekend van de zeeslag bij Trafalgar in 1805 tegen de Spaans-Franse oorlogsvloot van Napoleon. Het monument met onder meer Nelson's Column is omgeven door vier grote bronzen leeuwen, die ontworpen zijn door Sir Edwin Landseer en geplaatst door Marocchetti in 1868.

Die leeuwen, daar gaat het natuurlijk om op Trafalgar Square. De duiven zijn slechts een plaag voor ons. Omdat wij zo onbeweeglijk zijn op Trafalgar Square, kunnen we ze niet vangen, opeten of wegjagen.

Een andere plaag zijn de miljoenen toeristen die met goedkope vluchten naar Londen komen om zichzelf met ons op de foto te zetten. Denken mensen nu werkelijk dat wij leeuwen samen met een zwak en laf wezen als de mens op de foto willen? Wel, misschien nadat wij een mens hebben gevangen, zou een foto leuk kunnen zijn als trofee. Maar niet andersom. En wat wij ook niet willen zijn toeristen die op onze rug klimmen!

Terug naar de Leeuwen in Steen IndexVorige Pagina *

   * Vorig Hoofdstuk *
. Volgende Pagina *

Volgend Hoofdstuk *   
. Home *

© Copyright © Het Koninkrijk der Leeuwen / RLION / Lion's Pers Agentschap © Alle rechten voorbehouden ©