Het Koninkrijk der Leeuwen
= Foto Galerij =

.

Een Witte Leeuwin

witte leeuwin
Foto: Lion's Pers Agentschap - © - Copyright - Alle rechten voorbehouden - ©

Nee, dit is geen ijsleeuw en zij leeft niet op de Noordpool of Zuidpool. Dit is een witte leeuw, één van de ongeveer dertig in de hele wereld. Witte leeuwen werden voor het eerst ontdekt in 1975 in Timbavati, een klein reservaat dat in 1955 werd gevormd en dat grenst aan het Krüger Park in Zuid-Afrika.

Leeuwenonderzoeker Chris McBride bestudeerde leeuwen in Timbavati toen zijn dochter Lan met haar zoon op bezoek kwam. Onderweg troffen zij twee sneeuwwitte leeuwen aan, samen met een 'normale' moederleeuw en een derde normaalgekleurde welp. Later werd een andere witte welp gesignaleerd in een andere troep. De ontdekking gold als een sensatie. Uiteindelijk schreef McBride twee boeken over zijn onderzoek aan de witte leeuwen. Witte leeuwen zijn geen aparte soort, maar hebben een combinatie van recessieve genen die hen een witte huid geven. Het zijn geen albino's.

De foto's van de witte leeuwen op deze website zijn genomen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen, waar een paartje van deze leeuwen in gevangenschap leeft.

Terug naar Foto Galerij Index * Vorige Pagina * 

      * Vorig Hoofdstuk * 
.  * Volgende Pagina * 

 * Volgend Hoofdstuk *      
. Home *

© Copyright © Het Koninkrijk der Leeuwen © RLION / Lion's Pers Agentschap © Alle rechten voorbehouden ©