Het Koninkrijk der Leeuwen
= Leeuwen in de Letteren =

.

Koning Leeuw en Clever Konijn

De Leeuw is Koning, maar andere dieren accepteren dat niet altijd. Voor een leeuw is het vervelend het te moeten toegeven, maar soms winnen de andere dieren, zoals in de regenwouden van Ghana:

In het regenwoud van Ghana regeert Koning Leeuw, die het beste hol bewoont aan de ene kant van het woud, terwijl de overige dieren aan de andere kant van het bos vertoeven. De koning heeft al veel kleine dieren opgegeten. Op een dag hoort Mavrouw Haas met haar lange oren Koning Leeuw tegen zijn vrouw zeggen dat hij van plan is Clever Konijn op te eten, een goede vriendin van Mevrouw Haas en een meesteres in het oplossen van problemen en raadsels. Tot haar verrassing antwoordt Clever Konijn: "Ik ga naar Koning Leeuw en biedt mijzelf aan."
Ze ontmoet Koning Leeuw en zegt dat ze zich niet zal verzetten als hij haar wil opeten, maar stelt voor dat hij beter drie weken kan wachten. Zij kan dan intussen wat dikker worden. "Ik ben nu een en al bot. Ik denk niet dat je me nu echt lekker vindt."
Koning Leeuw accepteert de aanbieding. Maar na drie weken is Clever Konijn nog niets aangekomen. Toch gaat zij naar de koning toe en zegt: "Er is nog een leeuw in het bos, groter dan u en hij eet alle kleine dieren op."
Koning Leeuw is woedend en vraagt haar onmiddellijk naar die leeuw te brengen. Clever Konijn begeleidt hem naar een meer en wijst naar het water. "Daar is'ie," zegt ze. Ja, daar is zijn rivaal en Koning Leeuw springt in het water om te vechten. Zodra hij zich realiseert dat Clever Konijn hem misleid heeft, probeert hij uit het water te klimmen. Te laat. Katten kunnen niet goed zwemmen en Koning Leeuw verdrinkt. Clever Konijn, Mevrouw Haas en al de andere kleine dieren uit het woud vieren een groot feest.

Terug naar Verhalen Index * Vorige Pagina * 

   * Vorig Hoofdstuk *
. Volgende Pagina *

Volgend Hoofdstuk *   
.
Home *


© Copyright © Het Koninkrijk der Leeuwen © RLION / Lion's Pers Agentschap © Alle rechten voorbehouden ©